Zo hou je tapijt mooi

Tapijt kiezen? Let op deze symbolen

Let bij de aanschaf van tapijt op de PRODIS-symbolen. Deze symbolen zijn ontwikkeld door de Europese vereniging voor tapijt en milieu (GUT) en de Europese brancheorganisatie van tapijtfabrikanten (ECRA). Dit Product Informatie systeem voor textiele vloerbedekking biedt belangrijke informatie over verschillende eigenschappen van het tapijt. Is het tapijt bijvoorbeeld geschikt voor intensief gebruik? Hoe brandveilig is het? Welke comfortklasse heeft het en is het geschikt voor vloerverwarming? 
Je ziet het in een oogopslag aan de symbolen op de achterzijde van het tapijt. 

5 onderhoudstips om je tapijt mooi te houden

 1. Hou zand buiten de deur
  Zand is de grootste vijand van alle soorten (zachte én harde) vloerbedekking. Leg een rooster en een schoonloopmat bij voor- en achterdeur of doe je schoenen uit.
 2. Investeer in een goede stofzuiger
  Minimaal 2 keer in de week stofzuigen helpt. Kies voor een stofzuiger met een onderdruk van minimaal 160 mbar. Dat is belangrijker dan het elektrisch vermogen (Watt).
 3. Verwijder binnengelopen vuil met een vochtige handdoek
  Maak een (badstof) doek vochtig en dep voorzichtig je tapijt schoon. Zet niet te veel kracht. Zo geef je ieder tapijt (ook wol en hoogpolig) een opknapbeurt.
 4. Gebruik geen droogschuim, shampoo of droogpoeder
  Bij gebruik van dit soort middelen is de kans groot dat er kleverige zeepresten of poeder achterblijven. Die resten trekken juist weer sneller vuil aan.
 5. Extra schoon
  Wordt er intensief gebruik gemaakt van het tapijt? Laat het dan eens een keer reinigen door een professioneel reinigingsbedrijf. 

Eerste hulp bij vlekken

Oeps, daar gaat je rode wijn. En nu? Zout erop? Witte wijn erover? De bekende huismiddeltjes maken het vaak alleen maar erger. De meeste vlekken ontstaan door een verkeerde behandeling. 90% van de vlekken die dagelijks ontstaan verwijder je met… koud schoon water.

Whitepaper Duurzame vloer 

Vertegenwoordigers uit de gehele tapijtketen hebben actuele kennis en ervaring op het gebied van professioneel omgaan met vloerbedekkingen gebundeld en samengebracht in een Whitepaper. Het document is vooral bedoeld voor de zakelijke markt, maar is ook interessant voor de consumentenmarkt.